Neplýtvejte obličejovým sérem aneb 8 chyb, kterým se vyhnout

Zveřejněno před16.12.2021
Oblíbený0

Ta krásná malá lahvička obličejového séra. Napadlo vás někdy, jestli z ní dokážete vytěžit opravdu maximum? Séra pokožce přinášejí účinné látky ve velmi koncentrované podobě a jejich aplikace je v rámci pravidelné beauty rutiny považována za jakousi "koktejlovou péči". Ano, pořízení séra s obsahem vaší peněženky otřese více než nákup oblíbeného čistícího či hydratačního přípravku.

O to více je ale důležité sérum používat správně. Hlídejte si, abyste z něj dostali opravdu co možná nejvíce, jinak se z jeho používání může jednoduše stát plýtvání penězi. V následujících řádcích vám představíme 8 nejčastějších chyb, kterým byste se při používání séra měli vyhnout.

1. Vynechání exfoliantu

Odumřelé kožní buňky musí pryč. K jejich odstranění z povrchu kůže dochází právě díky exfoliaci. Tento krok je velmi důležitý, protože usnadňuje pronikání účinných látek obsažených v obličejovém séru hlouběji do pokožky.

Exfoliaci není potřeba provádět každý den, do své pravidelné péče o pleť ji zařaďte dvakrát až třikrát týdně, to by mělo být dostačující.

2. Nesprávné pořadí při aplikaci obličejových produktů

Pokud sérum aplikujete na již nanesenou vrstvu hydratačního produktu, bude pro něj mnohem obtížnější proniknout do pokožky. Postup proto musí být opačný, hydratační krém či krém s SPF se nanáší až po použití séra. Sérum je zároveň žádoucí nechat nejprve vstřebat do pokožky. Je potřeba tedy chvilku počkat, než uschne (nebude to trvat více než minutu) a poté už můžete aplikovat váš oblíbený hydratační krém či olej.

3. Roztírání jako způsob nanášení

Samozřejmě že vzít trochu séra do dlaní a rozetřít ho po celém obličeji je mnohem jednodušší a rychlejší. Tímto postupem však může velmi snadno docházet k jeho plýtvání. Většina séra tak totiž neskončí na pokožce obličeje, ale právě na dlaních, které k nanášení použijete. Místo toho si tedy dejte trochu séra na špičky prstů a jemným poklepáváním či stlačováním ho zapracujte do pokožky. Při aplikaci séra by pohyb prstů měl vždy vést směrem vzhůru, vyhněte se jakémukoliv dření či tahání pokožky. Jemné poklepávání napomáhá pronikání séra do pokožky, s menším množstvím produktu tak docílíte lepších výsledků.

4. Kombinování různých složek na vlastní pěst

Když jde o séra, méně je více. Nepoužívejte více druhů sér najednou. Riskujete tím kombinaci různých složek, které si spolu nemusejí rozumět a pokožce tak způsobí podráždění. Vyberte si jedno a nechte ho dělat svoji práci. Pokud se poohlížíte po séru, které pokožce přináší více benefitů najednou, hledejte takové složení, ve kterém je kombinace různých složek už namíchána za vás. Takové je například Pure Fiji Kakadu Super C rozjasňující sérum s obsahem kakadu švestky, bakuchiolu a kyseliny hyaluronové.

Tyto aktivní rostlinné látky dodávají pleti výrazný lesk, intenzivně hydratují a viditelně redukují jemné linky, vrásky a hyperpigmentaci. Pravidelným používáním dosáhnete krásně zářivé a rozjasněné pokožky.

5. Používání nesprávného množství produktu

Při použití séra na pokožku obličeje by jeho množství mělo odpovídat velikosti hrášku. Pokud sérum zároveň aplikujete i na krk, množství zdvojnásobte. Používání většího množství je vyhazování peněz. Více v tomto případě totiž neznamená lepší výsledky.

V případě tekutější konzistence séra použijte 3-4 kapky. Pokožku obličeje a krku opravdu stačí jen lehce pokrýt tenkou vrstvou produktu, není potřeba ji zbytečně zatěžovat množstvím, které ani nebude schopna absorbovat. Díky vysoké koncentraci složek jsou séra velmi účinná už v malém množství.

6. Nedůslednost

Pokud sérum používáte jen příležitostně nebo když vás to zrovna napadne, nečekejte žádné zázraky, co se jeho účinků týče. Sérum by mělo být součástí vaší každodenní péče o pleť, a to hned dvakrát. Používejte jej ráno pod denní a večer pod noční krém.

7. Nesprávně zvolené sérum pro vaši pleť

Pokud se po aplikaci na pokožce objeví zarudnutí, suché skvrnky, hrbolatá textura či zanícení, je to známka toho, že vám zvolené sérum nevyhovuje.

V případě, že naopak nemáte žádnou reakci či během pár dní nepozorujete znatelné změny, mějte na paměti, že výsledky používání jakéhokoliv produktu v péči o pleť se obvykle začínají dostavovat až po nějaké době. Mohou to být týdny, někdy i měsíce. Vzdát to po jednom či dvou týdnech je možná to nejhorší, co můžete pro svou pokožku udělat. Často to totiž opravdu trvá déle, než budete moci pozorovat první změny.

8. Pozdní aplikace séra

Stejně jako suchá houba je i vysušená pokožka v sobě schopna udržet nějakou vlhkost, pokud je však houba (v našem případě pokožka) vlhká, dokáže vstřebat a následně udržet mnohem více tekutiny. Ideální čas na aplikaci séra je tedy ještě před tím, než dojde k jejímu úplnému vysušení. Před aplikací séra proto zároveň doporučujeme pokožku lehce zvlhčit.

 

Pár slov závěrem

Séra jsou neuvěřitelně účinná. V případě, že po čase pravidelného používání séra stále nepozorujete žádné pozitivní výsledky, je možné, že jste si buďto vybrali sérum, které není vhodné pro vaši pokožku, nebo jej používáte nesprávným způsobem. Před koupí nového produktu je vždy dobré zvážit, co vaše pokožka opravdu potřebuje.

Související produkty
1 680,00 Kč
Zastavte ručičky času s tímto anti-aging krémem s přírodními peptidy, které intenzivně působí proti stárnutí kůže. Viditelně mění strukturu pokožky, vyhlazuje jemné linky a vrásky a podporuje obnovu kožních buněk....
1 580,00 Kč
Váš oblíbený hydratační denní krém nyní s vylepšenou recepturou. Výrazně hydratuje, podporuje proudění vody v kožních buňkách a zvyšuje potenciál pokožky udržet vlhkost uvnitř. Je přímo nabitý hydrosoly z listů stromů...
INSTAGRAM
Nelze se připojit k Instagramu nebo nemáte oprávnění k zobrazení médií z Instagramu.

Menu

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro uložení oblíbených položek.

Přihlásit se