10 tipů jak rychle a přirozeně rozzářit pleť

Zveřejněno před06.12.2022
Oblíbený2
S chladnějším počasím pokožka často přichází o svůj přirozený lesk, vypadá unaveně. Důvodem je nedostatek vlhkosti ve vzduchu, ale také působení umělého tepla ve vnitřních prostorech. Ani hutnější krémy či oleje Vám v tomto případě nemusí zajistit tak rozzářenou pokožku, jak byste si představovali. V tomto článku Vám proto představíme jednoduché, přírodní skincare tipy, díky kterým bude Vaše pokožka zdravá a rozzářená i v podzimním a zimním období. Tak pojďme na to!

1. VYSPĚTE SE DO KRÁSY

Nedostatek spánku může Vaši pokožku nepříjemně rozházet. National Sleep Foundation (nezisková organizace zabývající se zdravotními problémy spojenými se spánkem) doporučuje dospělým sedm až devět hodin spánku každou noc. Nedostatek spánku může způsobovat vysušení pokožky, přispívá k tvorbě vrásek a ztrátě elasticity.

K prohloubení relaxace doporučujeme použít polštářek na oči plněný lněnými semínky. Poskytuje ideální zatížení oka potřebné k stimulaci bloudivého nervu, který napomáhá regulovat nervový systém, náladu, trávení a srdeční činnost prostřednictvím kontaktu s očním víčkem. Lněná semínka také velmi dobře udržují teplotu, ať teplou či studenou, pomáhají snižovat tlak v dutině nosní, přispívají ke zmírnění bolesti hlavy a zklidnění mysli. Tip: Vybírejte polštářek s pratelným bavlněným potahem.

2. DOPŘEJTE SI PRAVIDELNÝ PEELING S KYSELINOU GLYKOLOVOU

Jednou až dvakrát týdně zakončete Vaši večerní beauty rutinu exfoliací za pomoci peelingu s obsahem kyseliny glykolové a nechte působit přes noc. Ta přirozená zář v obličeji, se kterou se ráno probudíte, je lepší než jakýkoli make-up. Pokožka si udrží své glow až po celý nadcházející týden.

Glykolický peeling aplikujte jednou či dvakrát týdně na vyčištěnou pokožku. Na noc naneste na čistý suchý obličej, krk, dekolt a hřbety rukou. Vyhněte se oblasti očí. Je skvělý také pro lokální ošetření pokožky! Nechte působit přes noc a ráno opláchněte. Buďte prosím připraveni na to, že při použití tohoto přípravku můžete pocítit jemné pálení.

Při zařazování aktivních látek do beauty rutiny je důležité budovat toleranci pokožky. Než se proto vrhnete na Pure Fiji noční masku, nechte pokožku po použití glykolického peelingu alespoň jeden až dva dny odpočinout. Před aplikací jakéhokoliv nového produktu k péči o pleť se doporučuje provést test citlivosti na malém kousku kůže. Pokud dojde k podráždění, produkt dále nepoužívejte. Po použití glykolického peelingu se vyhněte přímému slunečnímu záření.

3. RANNÍ RUTINA S VITAMÍNEM C

Svou ranní péči o pleť začněte s produkty s obsahem vitamínu C. Vitamín C zmírňuje nežádoucí pigmentaci pokožky, chrání ji před environmentálními stresory, rozjasňuje tón pleti, podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Sečteno a podtrženo, je to továrna na zářivou pleť.

4. OBLIČEJOVÝ OLEJ

Rozjasňující účinky obličejových olejů jsou Vám pravděpodobně již známy. S přibývajícím věkem má naše pokožka tendenci produkovat méně přirozeného mazu. Rostlinné pleťové oleje mohou díky svým zvlhčujícím vlastnostem vyplňovat mezery vzniklé mezi kožními buňkami, a tak vyhlazovat strukturu a povrch pokožky. Tyto účinky můžete pozorovat například při používání kokosového oleje, ve kterém se přirozeně vyskytují mastné kyseliny. Pokožku hydratuje, vyhlazuje a zanechává ji přirozeně rozzářenou.

5. HÝBEJTE SE

Dnes už je spoustu možností, jak svému tělu dopřát pohyb zábavnou formou – zumba, jóga, HIIT, aerobic... cokoliv Vás chytne, hýbejte se. Při cvičení se z těla uvolňují toxiny, zvyšuje se produkce endorfinů a zrychluje se krevní oběh. Všimněte si, že po jakémkoliv pohybu je pokožka krásně rozzářená. Jen nezapomínejte na to, že po cvičení potřebuje také náležitou péči. Důkladně ji proto vyčistěte, dejte si sprchu.

6. KRÉM S SPF

Nepřiměřené vystavení se slunečnímu záření většinou vede k únavě pokožky a tvorbě tmavých skvrn. UV paprsky mohou narušit celistvou vrstvu pokožky a způsobit ztrátu jejího přirozeného jasu. Dbejte proto na to, abyste používali kvalitní krém s širokospektrální ochranou SPF, a to během celého roku.

7. KAŽDODENNÍ MASÁŽ OBLIČEJE

Kromě příjemného pocitu přináší masáž obličeje i snížení napětí a zrychlení krevního oběhu. Tím napomáhá udržovat kožní buňky zdravé a podporovat proudění lymfy. Použít můžete například pomůcku zvanou gua sha. Masáž obličeje Vám zabere jen pár minut denně a výsledek rozhodně stojí za to.

8. ZVYŠTE PŘÍJEM ANTIOXIDANTŮ

Za nejlepší zdroje antioxidantů jsou považovány různé druhy ovoce a zeleniny. Čím barevnější, tím lepší. Je totiž známo, že právě barvičky v jídle značí vysoký obsah antioxidantů. Vybírejte proto sytě tmavé plody, listovou zeleninu a různé bobuloviny. Doporučujeme například borůvky, kapustu, špenát, a jako pochoutku si můžete dát i hořkou čokoládu.

9. SÁHNĚTE PO ALTERNATIVĚ RETINOLU

Pokud se z jakéhokoliv důvodu rozhodnete, že retinoidy nejsou pro Vás to pravé ořechové, zvažte používání bakuchiolu, přírodní alternativy, která nabízí stejné výsledky. Bakuchiol je skvělá volba nejen pro citlivou pokožku. Stimulací buněčného obratu pokožku rozjasňuje, zlepšuje její texturu, redukuje jemné linky a zmírňuje viditelné známky hyperpigmentace.

10. VYHNĚTE SE KOUŘENÍ

Tento bod je zřejmý. Kouření má škodlivé účinky na celé tělo od hlavy až k patě, včetně pokožky. Věřili byste, že tabákový kouř obsahuje více než 4 000 chemikálií? Není divu, že pokožka vlivem kouření ztrácí svoji přirozenou zář. Místo mladistvého svěžího vzhledu přichází její dehydratace, únava a nezdravé zabarvení. Zkuste s kouřením přestat a pozorujte, jak se Vaše pokožka znovu probouzí k životu, jak se rozjasňuje.

PÁR SLOV ZÁVĚREM

Dosáhnout přirozeně rozzářené pokožky nemusí být složité. Stačí postupně zavádět jednoduchou, ale přitom účinnou přírodní skincare rutinu, případně provést změny v rámci celkového životního stylu, pokud je to potřeba. To zvládnete!

Související produkty
AKCE-15%
Limited time offer
1 258,00 Kč 1 480,00 Kč
Dopřejte pokožce dokonalou noční regeneraci. Účinná kombinace kyseliny glykolové a mandlové obohacená o niacinamid a výtažky z klíčků řeřichy výrazně vyhlazuje jemné linky a vrásky, sjednocuje pigmentaci, redukuje...
AKCE-15%
Limited time offer
510,00 Kč 600,00 Kč
Dopřejte své pokožce maximální hydratační vzpruhu díky jedinečným rostlinným výtažkům a účinným peptidům, které zpomalují tvorbu známek stárnutí. Kombinace dilo a kokosového oleje s trávou Ngi zajišťuje 24 hodinovou...
AKCE-15%
Limited time offer
892,50 Kč 1 050,00 Kč
Díky péči této účinné masky, která je přímo nabitá čistým vitamínem C, výtažky z kakadu švestek a limetky, bude vaše pleť jen zářit. Vitamín C je bohatý na antioxidanty, posiluje tvorbu kolagenu a chrání pokožku....
INSTAGRAM
Nelze se připojit k Instagramu nebo nemáte oprávnění k zobrazení médií z Instagramu.

Menu

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro uložení oblíbených položek.

Přihlásit se