5 věcí, co byste v létě při péči o pokožku neměli vynechat

Zveřejněno před24.07.2020
Oblíbený0

Je vaše pokožka připravená na léto? Příprava pokožky znamená detoxikaci a nutnost zapracovat na jejím zpevnění, vyživení a dobré hydrataci. Vaši pokožku teď čeká změna ročního období, což je zároveň i čas na přizpůsobení produktů, které používáte k pravidelné péči o pleť. V následujících řádcích se dozvíte základní věci, které dělat, abyste vaši pokožku po celé léto udrželi zdravou a krásnou.

1. Zkroťte akné

Během léta se hodně potíme, zvlášť když jsme aktivní. Ať už posilujete, zahradničíte či děláte nějakou jinou venkovní činnost, je důležité se ihned po skončení osprchovat, nejlépe za použití čistícího exfoliačního přípravku určeného pro tělo, jako je Pure Fiji Kokosový sprchový gel. Tento úžasný kokosový sprchový gel je přímo nabitý zvlhčujícími složkami, které pokožku hydratují, aniž by ji zbavovaly přirozeně se vyskytujících olejů. Zatímco výtažky z ananasu jemně odstraňují odumřelé kožní buňky a nečistoty, a pokožku tak zanechávají krásně jemnou, sladká vůně kokosu vás přenese do tropického ráje. Co víc si přát?!

2. Zbavte se suché kůže

Nejrychlejší způsob dosažení hladké pokožky? Exfoliace! Na první pohled se exfoliace může zdát nepřirozená, nicméně zařazení jemného peelingu jako je Pure Fiji Krémový peeling Coconut Crush do vaší každodenní péče o pleť napomůže odstranit odumřelé kožní buňky a očistit pokožku, která pak může účinněji vstřebávat hydratační přípravky.

Proč si tento peeling zamilujete:

Pure Fiji Krémový peeling Coconut Crush obsahuje rozdrcené skořápky kokosových ořechů z jižního Pacifiku, které zajišťují ještě hladší exfoliaci. Je navržen tak, aby jemně odstraňoval suché kožní buňky, uvolňoval a čistil póry, a tím obnovoval a omlazoval pokožku. Obsažený kokosový krém s oleji získanými z exotických ořechů pak pokožku hloubkově hydratují a vyživují. Vaše pleť zůstává krásně hebká, hydratovaná a rozzářená. Úžasné vůně vás navíc jako mávnutím kouzelného proutku přenesou do exotiky.

3. Samoopalování

S přibývajícími teplotami a rychle se blížícím létem je čas uvažovat o falešném opálení. Pokud toužíte po rozjasněné sluncem políbené pokožce, není potřeba se celé hodiny péct na slunci. Na trhu existují produkty pro falešné opálení, které neobsahují žádné toxiny ani chemikálie a nebudou dráždit vaši pokožku.

4. Tělový olej

Pure Fiji Exotický kokosový olej je na léto naprostou nezbytností. Tento zcela přírodní organický olej zanechává vaši pokožku hloubkově hydratovanou a rozzářenou. Jedná se o skutečně dokonalý produkt v péči o krásu, který lze použít mnoha různými způsoby. Jako masážní olej, hydratační přípravek, k horké olejové péči o vlasy, odstranění make-upu, a mnoho dalšího! No řekněte, kdo by nechtěl mít mezi kosmetickými produkty jeden takový, který toho dokáže tolik?

Pro automasáž si naneste malé množství oleje do dlaní a jemně rozetřete. Začněte od vlasové pokožky na temeni hlavy a masírujte směrem dolů k uším, krku a ramenům. Dlouhými tahy namasírujte paže a poté pokračujte krouživými pohyby k oblasti hrudníku, břicha a boků. Nohám opět dopřejte dlouhé tahy a celou masáž zakončete extra péčí chodidel a dlaní.

5. Detoxikační voda

Detoxikační voda je ideální způsob, jak získat všechny nezbytné živiny potřebné k dosažení čisté a rozjasněné pokožky. Voda sama o sobě je důležitým klíčem ke krásné pokožce, protože odplavuje toxiny a dodává živiny kožním buňkám, které zároveň udržuje hydratované. A hydratovaná pokožka = rozjasněná pokožka. Berte ji proto všude s sebou, abyste zůstali hydratovaní po celý den. Zkuste třeba jednoduchou detoxikační vodu pouze ze dvou ingrediencí, která je vhodná nejen pro aknózní pleť.

Domácí borůvkovo-mandarinková voda

Ingredience

  • 6 šálků vody
  • 2 mandarinky rozdělené na měsíčky
  • hrst borůvek
  • led

Postup

  • Všechny ingredience smíchejte ve džbánu.
  • Dejte do lednice na 2-24 hodin, aby se ovoce mohlo dostatečně vylouhovat.
  • Do vylouhované vody vymačkejte šťávu z jedné mandarinky a borůvky mírně pomačkejte, tím zintenzivníte chuť.
  • Podávejte chlazené, dobrou chuť!

Borůvky jsou jedním z nejbohatších zdrojů antioxidantů, které dělají zázraky s pokožkou náchylnou k tvorbě akné. Mandarinky jsou navíc plné vitamínu C, dalšího mocného antioxidantu, který napomůže vyčistit vaši pleť.

Shrnutí

Pravidelná dávka vitamínu D získaná ze slunce je pro vaši pokožku důležitá. Ve chvíli, kdy svou pokožku však nechráníte, jí UV paprsky mohou poškodit. Vysušení a předčasná tvorba vrásek jsou pouze dva z mnoha negativních důsledků přílišného vystavení slunci. Za zmínku stojí také celková dehydratace a rakovina kůže. Zkuste si proto od přímého slunce každých pár hodin odpočinout a na alespoň 15-30 minut se schovejte do stínu. To vás i vaši pokožku může ušetřit poškození způsobeným sluncem. Raději si najděte stinné místo pod listnatým stromem či slunečníkem na terase a užijte si příjemnou osvěžující mlhu v podobě Pure Fiji Hydratačního tělového spreje!

INSTAGRAM
Nelze se připojit k Instagramu nebo nemáte oprávnění k zobrazení médií z Instagramu.

Menu

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro uložení oblíbených položek.

Přihlásit se