Zpátky do školy: 8 jednoduchých tipů pro teenagery, jak pečovat o pleť

Zveřejněno před19.08.2020
Oblíbený0
Myslet na pleť během nabytého školního týdne může být opravdu výzva, proto se o to postaráme za vás. V tomto článku najdete seznam jednoduchých věcí, které po návratu do školy můžete snadno zařadit do své každodenní péče o pleť.

Už zbývá jen pár týdnů, než se školy znovu otevřou (alespoň v některých zemích světa). Všechny ty mimoškolní aktivity jako je sport, hudebka či různá doučování s sebou přinášejí i nutnost zavedení nového režimu. A protože myslet na pleť během nabytého školního týdne může být opravdu výzva, postaráme se o to za vás. V tomto článku najdete seznam jednoduchých věcí, které po návratu do školy můžete snadno zařadit do své každodenní péče o pleť. Po tom, co jste celé léto pracovali na tom, aby vaše pokožka byla čistá, se přece hned první školní týden nechcete potýkat s jejím zhoršením!

1. Mezi přípravky, které používáte k péči o pleť, zařaďte i ty vyživující

Tušíme, že mnozí z vás během letních měsíců dostali pořádnou, někdy možná až příliš velkou dávku slunečního záření. Po tom, co jste většinu léta strávili venku, je sluncem poškozenou pokožku důležité obnovit za pomoci přípravků s vyživujícími a pečujícími složkami.

Doporučujeme velmi účinnou Pure Fiji Čistící masku s papájovými enzymy, která vaší pokožce navrátí jas a odstraní veškeré nečistoty. Kombinace papáji a výtažků z klíčků řeřichy seté pokožku rozjasňuje, sjednocuje tón pleti a zmírňuje viditelnost stařeckých a jiných skvrn. Tato maska vaši pokožku vyčistí, obnoví a omladí, zanechá ji přirozeně rozzářenou. Skvělá je také na zmírnění zanícení a péči o suchou citlivou pokožku (ekzém, dermatitida, lupénka).

Na maskách je úžasné, že je nanesete a pak si klidně můžete dělat domácí úkoly. Jediným momentem, kdy je potřeba si namočit ruce, je až když masku chcete opláchnout.

2. Použití opalovacího krému nenechávejte na jindy

Opalovací krém je důležité použít každé ráno, i když většinu času strávíte uvnitř školy. Nikdy nevíte, kdy vás učitel tělocviku překvapí hodinami venku, takže je potřeba, abyste byli připraveni.

3. Jezte správně

Nezdravé jídlo či špatné stravování obecně je jednou z hlavních příčin akné. V dnešní době je obvyklé, že čím plnější rozvrh, tím jednoduší je zaskočit si do fast foodu na něco rychlého. Pokud nemáte jinou možnost občerstvení, požádejte o variantu bez sýru, zvolte grilované místo smaženého kuřete a místo hranolek si dejte salát.

4. Exfoliaci pokožky provádějte chemickým či kyselým peelingem

Není potřeba si nic nalhávat. Pobyt venku znamená, že je vaše pokožka vystavená špíně, potu a znečištění, které se hromadí ve vašich pórech. Je proto důležité udržovat je čisté, třeba za pomoci produktů obohacených enzymy z papáji a ananasu jako je Pure Fiji Obličejový peeling.

Tato přirozeně účinná směs ingrediencí přináší řadu benefitů. Jemně, přesto velmi důkladně čistí pokožku, a to bez poškrabání či jiného poškození. Jemně uvolňuje a odstraňuje odumřelé kožní buňky a nečistoty, a zároveň napomáhá vyrovnávat a rozjasňovat tón pleti. Nová pokožka je okamžitě hydratována a chráněna Pure Fiji směsí olejů z exotických oříšků.

5. Dodržujte pravidelnou ranní a večerní péči o pokožku

Přechod z léta na režim školního roku je v prvních dvou týdnech obvykle trochu hektický. Všechen ten volný čas, který jste měli během letních měsíců, se rázem promění v nutnost řídit se daným rozvrhem. Pro někoho to může být lepší, pro jiné naopak horší, důležité však je uzpůsobit tomu i péči o pokožku. Takže pokud se chcete vyhnout náhlému zhoršení pleti a udržet akné pod kontrolou, je zapotřebí důsledně dodržovat ranní i večerní rutinu v péči o ni.

6. Dopřejte si dostatek spánku

Možná v létě zaznamenáváte méně případů zhoršení pleti, což může být spojené s tím, že nemusíte do školy, takže více spíte, a navíc máte čas na pravidelnou péči o pleť a různé procedury. To ale neznamená, že s tím na konci léta můžete přestat a že vám to tak vydrží i dalších pár následujících měsíců.

S návratem školního režimu je naopak důležité dopřávat tělu dostatek spánku. Dospívající potřebují asi 8 až 10 hodin spánku každou noc, aby fungovali co nejefektivněji. Většina však dostatek spánku bohužel nemá – jedna studie zjistila, že pouze 15% dotazovaných uvedlo, že ve školním týdnu přes noc spí 8,5 hodin.

7. Péči o pleť obličeje přenechte profesionálům

Většinu teenagerů trápí ucpané póry, akné a náhlá zhoršení pleti, protože dospívající kůže obvykle produkuje víc mazu než kůže dospělého. Některé z těch ucpaných pórů mohou dát vzniku černým či bílým tečkám, které nejde jen tak odstranit. Z toho důvodu je dobré mít kosmetičku, která extrakci černých teček provede bezpečně. Nikdy se nepokoušejte odstraňovat černé tečky sami, poškozená pokožka může vést k tvorbě jizviček po akné.

8. Nakupujte pouze důvěryhodné značky

Pure Fiji produkty představují v oblasti Pacifiku určitý životní styl. Kombinace nedotčeného prostředí, hojnosti čerstvých a přírodních složek a po staletí existujících tradic vytváří zdravý způsob života, který se postupně dostává i do naší kultury. Kdybychom nebyli přesvědčeni a ujištěni o kvalitě našich produktů, nebylo by možné udržet nadšení, které z nich máme. Věříme, že náš sortiment není jen kvalitní, ale opravdu výjimečný. Pure Fiji je jedinečná produktová řada, která svým zákazníkům přináší tajemství věčného zdraví a duševní pohody.

Doufáme, že se vám první školní týden vydaří na jedničku, a pokud máte nějaké otázky či nejasnosti, jsme tu pro vás! Kontakt zde

Související produkty
600,00 Kč
Účinná pleťová maska s ovocnými enzymy obnovuje jas pokožky a odstraňuje nečistoty. Kombinace papáji a výtažků z klíčků řeřichy seté pleť rozjasňuje, sjednocuje její tón a zmírňuje viditelnost stařeckých a jiných...
950,00 Kč
Tento jemný přírodní peeling přináší pokožce okamžité osvěžení a rozjasnění díky těm nejčerstvějším tropickým ingrediencím. Za pomoci dvojí exfoliační síly pumice a drobných korálků kandelilového vosku v kombinaci s...
INSTAGRAM
Nelze se připojit k Instagramu nebo nemáte oprávnění k zobrazení médií z Instagramu.

Menu

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro uložení oblíbených položek.

Přihlásit se