Kompletní průvodce očními krémy aneb opravdu jsou potřeba?

Zveřejněno před30.10.2021
Oblíbený1

Kůže kolem očí je z celého obličeje nejjemnější, a právě proto je zároveň i nejvíce náchylná k poškození. Mžourání, mnutí, neustálý pohyb očí, to všechno jsou faktory, které mohou vést k předčasnému výskytu viditelných linek a vrásek. Zadržování vody v oblasti spodních víček navíc může způsobit opuchlost a tmavé kruhy. Používat oční krém, nebo nepoužívat oční krém, to je ta otázka, kterou si mohou někteří pokládat. Následující řádky vám pomohou zjistit, zdali byste měli o zařazení tohoto krému do vaší rutiny v péči o pleť začít přemýšlet.

Jaký je rozdíl mezi hydratačním krémem na obličej a krémem na oční okolí?

Hydratační krém na obličej je navržen tak, aby udržoval a/nebo zvyšoval hydrataci pokožky.

Oční krém se svým složením zaměřuje na péči o jemnou kůži kolem očí. Zpravidla obsahuje aktivní složky jako jsou kyselina hyaluronová nebo vitamín C, které svou účinností cílí na řešení problémů typických právě pro pokožku očního okolí. Textura jednotlivých složek bývá navíc výrazně odlehčená.

V závislosti na konkrétním složení může mít krém na oční okolí zvlhčující, protizánětlivé nebo antioxidační účinky. V oblasti kolem očí může také zmírnit opuchlost, rozjasnit pokožku nebo redukovat viditelnost jemných linek.

Není lepší místo krému na oční okolí použít hydratační krém?

Hydratační krém na obličej tímto způsobem sice použít můžete, nicméně jeho složení nemusí být vždy vhodné pro jemnou pokožku kolem očí. Je to proto, že hydratační krémy na obličej často obsahují těžší oleje a kyseliny, které mohou způsobit podráždění nejen očního okolí, ale i samotného oka.

Oční krémy jsou svým složením mnohem šetrnější. Navíc co se týče viditelných známek stárnutí, kůže kolem očí je jedna z oblastí, kde se projevují nejdříve, často i předčasně. Proto je určitě dobré používat produkt, který přímo cílí na tato problematická místa tak, aby je chránil před poškozením a pokožku obnovoval co nejvhodnějším způsobem.

Kdy je ten správný čas začít používat krém na oční okolí?

Pokud v oblasti kolem očí trpíte na tmavé kruhy, jemné linky či vrásky, křehkou krepovou kůži, pigmentaci nebo opuchlost, pak by krém na oční okolí měl být součástí vaší pravidelné péče o pleť.

Jak se krém na oční okolí správně používá?

Krém naneste pomocí prsteníčku v malých tečkách směrem od vnitřního koutku k obočí a poté jemným poklepáváním rozetřete až do oblasti spánku. Na každé oko použijte množství krému odpovídající velikosti hrášku. Vyhněte se pokožce v místě očních víček a přímo pod dolními řasami.

Po nanesení krému můžete ještě použít pomůcky jako jsou masážní kámen (Gua Sha) či masážní váleček (Face roller), které přispívají ke zpevnění a rozjasnění pokožky kolem očí a bojují proti opuchlosti.

Jaké složky v krému na oční okolí hledat?

Pokud vaše pokožka potřebuje hydrataci, hledejte složky jako jsou kyselina hyaluronová nebo Ngi tráva. Při snaze cílit na jemné linky a vrásky sáhněte po krémech, které obsahují složky jako jsou retinol a MATRIXYL 3000. Vitamín C příznivě působí v boji proti tmavým kruhům a kofein pomůže snížit opuchlost – náš nový Kakadu Super C Rozjasňující oční krém je naprosto dokonalým řešením.

Rostlinné složky jako aloe, kyselina hyaluronová, řasy nebo extrakty z mořských řas, či botanické oleje jako jsou za studena lisované kokosový, dilo, makadamiový a sikeci olej mají schopnost pokožku zklidnit a hydratovat, stejně tak jako třeba výtažky ze zeleného čaje či kofeinu. Je dokázáno, že právě tyto složky jemnou pokožku kolem očí zároveň i vyživují.

Jsou krémy s obsahem retinolu bezpečné pro použití na jemnou pokožku očního okolí?

Pokud sáhnete po krému na oční okolí na bázi retinolu, používejte ho pouze na noc a přes den aplikujte lehký hydratační krém na oční okolí vhodný pro denní použití jako je Pure Fiji Antivráskový krém na oční okolí.

Může krém na oční okolí zapříčinit vznik mílií?

Mílie, známé také jaké mléčné skvrny, jsou malinké cysty, které se tvoří pod kůží v důsledku blokace keratinu, bílkoviny přirozeně produkované lidským tělem. Použití správného a kvalitního očního krému by nemělo způsobovat vznik či zhoršovat stav již existujících mílií. Vedle nahromaděných odumřelých kožních buněk je výskyt těchto malých bílých teček obvykle důsledek používání těžkých krémů nebo olejů. Pokud máte dojem, že vám krém na oční okolí, který zrovna používáte, způsobuje mílie, nahraďte ho produktem na bázi vody jako je Pure Fiji Antivráskový krém na oční okolí. V případě, že problém ani po této změně neodezní, měli byste se poradit s dermatologem.

Pár slov závěrem

Teď, když máte o krémech na oční okolí více informací, je učinění toho správného rozhodnutí na vás. Jak ale už asi sami tušíte, krém na oční okolí je v důsledné péči o pleť opravdu nezbytný.

Související produkty
INSTAGRAM
Nelze se připojit k Instagramu nebo nemáte oprávnění k zobrazení médií z Instagramu.

Menu

Nastavení

Vytvořte si bezplatný účet pro uložení oblíbených položek.

Přihlásit se